mijn ervaringen met prozac
Ma vie en Prozac
05 april, 2018

Ma vie en Prozac

BY / 2 jaar ago
mijn ervaringen met prozac

Prozac, voordat ik het slikte kende ik het alleen uit Amerikaanse films. Het was een populair antidepressivum in de jaren 90, tenminste als ik Wikipedia mag geloven. Ik heb het medicijn vorig jaar voorgeschreven gekregen van mijn psychiater. Ik was niet heel happig om weer wat te gaan slikken, omdat ik eerder wat negatieve ervaringen heb gehad met een ander antidepressivum. Maar ik besloot het toch te nemen, misschien was dit hét medicijn voor mij.

Nachtmerries

Ik kreeg al vrij snel ‘last’ van een verminderde eetlust, en viel 5 kilo af. Dat vond ik totaal niet erg. Na een maand had ik nog steeds niet het gevoel dat het ‘beter’ ging, eerder slechter. Ik had last van nachtmerries, van die levensechte. Ik werd dag na dag bijna huilend wakker. Mijn handen begonnen ook een beetje te trillen, en waren altijd ijskoud. Eigenlijk wilde ik ermee stoppen, maar dat vond mijn psychiater niet verantwoord, dus ik bleef het slikken.

Van kwaad tot erger

De nachtmerries gingen niet weg naar mate ik het langer slikte. Mijn koude trilhanden ook niet. Ik voelde me mentaal ook enorm achteruit gaan. Ik was mezelf niet meer, en had het gevoel dat ik juist veel depressiever werd. Ik had ook het gevoel alsof ik een stem in mijn hoofd had, die constant nare dingen tegen me zei. Op een avond dacht ik écht dat ik gek werd, misschien had ik wel een psychose. Mijn lichaam kon niet meer en stortte in. Achteraf hoorde ik dat het geen psychose was maar een dissociatie. Je kunt hier meer over lezen in mijn verhaal. De Prozac had mij niet geholpen, maar heeft een averechts effect gehad.

Bij iedereen is het effect van Prozac anders

Niet iedereen reageert slecht op Prozac, ik heb ook veel verhalen gelezen van mensen die erbij zweren. Slik jij het? Of overweeg je het te slikken? Ik ben benieuwd naar je ervaring.

 

X Maayke

1 Comment

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Registration

Forgotten Password?