wanneer je negatieve gedachtes teveel worden en je hulp moet inschakelen
Ik ben sterk, maar ook ik kan het niet alleen
17 september, 2018

Ik ben sterk, maar ook ik kan het niet alleen

BY / 1 jaar ago
wanneer je negatieve gedachtes teveel worden en je hulp moet inschakelen

Het duurde wat langer dan gepland. Ik was van plan om eerder een blog te schrijven, maar vanwege privéomstandigheden lukte het mij niet om eerder te schrijven. Ik heb vorige week wel een hele belangrijke en lastige beslissing genomen. Een beslissing waar ik eigenlijk al jaren over aan het nadenken was, maar het nooit eerder durfde. Namelijk de stap richting professionele hulp. Want hoe sterk ik ook ben, ik kan het niet alleen.

Ik heb altijd al last gehad van stemmingswisselingen. Soms super somber en de andere keer erg blij en gezegend. Maar de laatste maanden begon het steeds zwarter te worden. Ik zag nog maar weinig licht en op sommige dagen was er helemaal geen licht meer te bekennen. Men adviseerde me dat ik hulp moest zoeken, maar ik kwam altijd aan met talloze excuses waarom ik het niet kon doen, maar eigenlijk durfde ik het gewoon niet. Ik verdiende het niet. Anderen hadden het veel erger als ik. Dat waren een aantal gedachtes die dagelijks door mij hoofd heen spookte.

Ook jij verdient het

Maar net als ieder ander verdien ik het ook om hulp te krijgen, want ik mag er zijn. Niet alles kan altijd goed gaan in het leven en soms is daar een extra steuntje in de rug voor nodig. Ik vond het heel erg lastig om hulp te zoeken, want niemand mag het weten, ik schaam me er heel erg voor en ik ben geen goede prater *. Met knikkende knieën ging ik richting de huisarts nadat ik online een afspraak had ingepland.

Het wachten leek wel uren te duren, maar eenmaal aan de buurt viel het mee. Ik moest vertellen wat ik voelde, hoe lang ik dit al voelde en of ik ook lichamelijke klachten had naast de sombere stemming. Denk hierbij aan slaapproblemen en/of eetproblemen. Ook daar heb ik al een aantal maanden mee te maken.

Een last van m’n schouders

Ik heb wel het gevoel dat er nu een hele grote last van mijn schouders gevallen is. Want ik krijg eindelijk hulp. Ik ga namelijk starten met POH-GGZ. Een praktijkondersteuner binnen de huisartsenpraktijk. Dit is laagdrempelig en vanuit daar kan ik gaan kijken wat er eventueel nodig is. Ik ben er nog lang niet, maar de eerste stap is gezet. De eerste stap richting herstel, beter worden en mezelf leren kennen.

Liefs Janneke L

Later zal ik een blog schrijven met tips hoe je je het beste voor kan bereiden als je van plan bent om hulp te zoeken. Hoe je duidelijk kan zijn tegenover je huisarts en wat ik heb gedaan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn

*Heb jij ook moeite met praten over je gevoel dan is A bunch of colors iets voor jou. Beschrijf wat jij voelt bij een bepaalde kleur en ook wat iemand anders dan voor jou kan betekenen op dat moment. Zo maak jij het jezelf, maar ook een ander makkelijker. Heb jij nog geen kaartjes? Bestel ze dan snel hier.

1 Comment

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Registration

Forgotten Password?