Veelgestelde Vragen

Je kan je eigen set van drie kaartjes hier creëren door in onze handige tool de vragen te beantwoorden. We zullen je zo snel mogelijk jouw eigen setje toesturen. We sturen dit via de reguliere brievenpost van PostNL.

Wanneer je de kaartjes van ons hebt ontvangen, houd je er één voor jezelf en twee geef je weg aan bijvoorbeeld je vriend, vriendin of je ouders. Zij zijn in feite je ‘Supporters‘. Maak duidelijke afspraken wat je van je team verwacht. Wanneer je antwoordt op de vraag: “welke kleurtje heb je?” met “Blauw”, geef dan duidelijk aan wat de ander moet ondernemen. Zo kunnen jullie er samen alles aan doen om weer richting Groen te gaan.
Wanneer je even niet meer weet wat jouw betekenis is van ‘Rood’ dan kijk je op je kaartje. Tip van ervaringsdeskundige Maayke: Doe het kaartje in je portemonnee, die heb je bijna altijd op zak. Probeer ook proactief je kleurtje te delen met je team, wacht niet af totdat je supporters jou bevragen. Op gegeven moment heb je de kaartjes bijna niet meer nodig, en ken je de kleuren en hun betekenis uit je hoofd.

Absoluut niet. Ervaringsdeskundige zegt hierover: “A Bunch of Colors gebruik ik met mijn vriend, Brian en mijn zus. Daarnaast loop ik bij het GGZ voor mijn depressieve klachten en PTSS. A Bunch of Colors is onder geen beding een vervanging van professionele hulp. Het is slechts een manier om op een veilige manier te communiceren over je gemoedstoestand en steun te krijgen wanneer dat nodig is.”

Je zou A Bunch of Colors kunnen voorleggen aan diegene, zodat die persoon er niet alleen voor staat. Probeer aan te raden om professionele hulp te zoeken, immers stemmingsstoornissen komen in alle vormen en maten voor. Lees hier meer tips om iemand met een stemmingsstoornis te helpen.

A Bunch of Colors werkt voor iedereen met een stemmingsstoornis, en is eigenlijk een manier van veilig communiceren met je naasten. Zodat jij de steun kunt krijgen die jij nodig hebt. Voor je naasten (wij noemen dat je ‘ Supporters’), is het ook fijn om een vinger aan de pols te houden hoe het met je gaat.

Voorheen stuurden we de Bunch of Colors kleurenkaartjes gratis op. Toen we begonnen waren we mega blij met elke aanmelding die we kregen. Dit zijn we nog steeds! Alleen krijgen we momenteel rond de 20/30 aanvragen per dag binnen. Wij hebben dit altijd zelf gefinancierd, maar je snapt misschien wel dat dat nu een beetje uit de hand gaat lopen;-) We vragen een kleine vergoeding van €3,95 per setje kaartjes (een setje bestaat uit 4 kaartjes), dit is inclusief verpakking en verzending.

Registration

Forgotten Password?