i put myself first in my recovery battle
Aan jezelf denken, ook ik doe dit!
18 september, 2018

Aan jezelf denken, ook ik doe dit!

BY / 1 jaar ago
i put myself first in my recovery battle

Deze week was de tweede week dat ik weer 4 dagen in de week naar Utrecht mocht reizen. Mijn studie is een belangrijke drijfveer in mijn leven omdat ik me dan nuttig voel. Daarnaast begon ik deze week met het gebruiken van Concerta (ADHD -medicatie). En ik zal gewoon eerlijk zijn het is best wel zwaar al die prikkels. Maar dat mag ik, ik mag het zwaar vinden, dit gevoel mag er zijn. Ik had het gevoel dat deze week in een soort neerwaartse spiraal zat.

Maar 1 heel belangrijk hoogtepunt die ik met jullie wil delen

Donderdagavond merkte ik dat het allemaal eventjes te veel voor mezelf werd. Om dit op een enigszins ‘makkelijke manier’ te zeggen ik voelde me zwart. Toch vond ik dat ik ’s avonds moest gaan kickboksen omdat sporten mij soms goed doet. Het kickboksen was fijn maar eenmaal thuis zakte ik weer een beetje in, ik had de volgende dag ook EMDR in de ochtend.

Vrijdagochtend zat ik in de auto en ik twijfelde of ik überhaupt wel naar de EMDR zou gaan

Tijdens de EMDR kwam ik tot een inzicht wat belangrijk voor jou kan zijn maar ook voor mij. Ik realiseerde mij dat het geen zin heeft om mezelf de grond in te boren voor dingen die ik gedaan heb want dat negatieve gaat mij niet verder helpen. Ik hoef niet meer gestraft worden voor mijn daden. Een beeld is een beeld maar mijn negatieve gedachten maken het beeld naar omdat ik alles erin negatief maak. Ja het zijn nare beelden maar ja ik kan dit ook aan want het ergste is al gebeurd. Na de EMDR ging ik nog naar 4 colleges maar eenmaal thuis was ik zo moe.

Ik heb dit weekend echt voor mezelf gekozen. Al mijn afspraken heb ik afgezegd, omdat ik vind dat ik eens aan mezelf mag denken. En nee ik heb geen smoesjes verzonnen voor de mensen waarmee ik heb afgesproken ik heb gewoon eerlijk gezegd dat ik me rood voelde, maar even aan mezelf moest denken.

Dit is niet egoïstisch dit is nodig! En jij mag het ook doen!

Aan jezelf denken is iets wat je nodig hebt en rust kan hierin heel belangrijk zijn. Plan genoeg rust momenten in zodat je even kan ont-prikkelen.

 

 

LEAVE A REPLY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Registration

Forgotten Password?